Anno 2017 is het lastig om een kruidenmolen te kopen – dankzij wiet

Van oregano tot kush: er bestaan honderden codewoorden voor wiet, en hetzelfde geldt voor de accessoires. Dat kan nog wel eens problemen opleveren. Want hoe vervelend is het als je een onschuldige kruidenmolen bestelt, en een grinder ontvangt?


Hoewel we zelf in een heel tolerant landje wonen, beland je in het overgrote deel van de wereld nog altijd achter de tralies als je betrapt wordt met wiet op zak. Het is dan ook niet zo gek dat mensen de softdrug met andere, soms nietszeggende woorden uitdrukken. Dat geldt niet alleen voor wiet zelf, maar ook voor bijbehorende accessoires, zoals een simpele grinder. Dat zorgde bij een vrouw uit Amerika voor een vergissing bij het online winkelen.

Kruidenmolen

Amazon gebruiker A. Maddox kocht via de website een zogeheten ‘spice grinder’, in de hoop dat zij een apparaat kreeg waarmee ze kruiden fijn kon malen. Ze had echter niet de gehele beschrijving van het product gelezen, en was dan ook flink verrast toen ze een wiet grinder kreeg thuis gestuurd. Ze liet een pittige, maar grappige recensie achter onder het product:

Het is te hopen dat A. Maddox inmiddels de kruidenmolen waar ze zo naar verlangt gevonden heeft.