Duitser krijgt 9.600 euro boete voor 1 joint

De Berlijnse Tobias G. kwam tijdens een werkbezoek in München voor een heel onaangename verrassing te staan. Toen hij in een café een joint op stak, werd hij door twee agenten op de bon geslingerd. Zijn actie kwam hem duur te staan.

Een hele dure joint

Hoewel hij in Berlijn cannabis op recept haalde, was het voor Tobias niet toegestaan om zijn medicijn tot zich te nemen in een openbare ruimte in München. Na te zijn opgepakt door twee agenten volgde een lang verhoor én een lastige keuze: een boete van 9.600 euro of vier maanden de gevangenis in. Tobias koos voor de eerste optie.

Rugklachten

Tobias G. verkrijgt iedere maand 60 gram cannabis voor medicinaal gebruik op recept. Hij heeft dit nodig om rugklachten te onderdrukken, die hem sinds een werveloperatie het leven zuur maken. In Berlijn zou Tobias zich ook vaak moeten verantwoorden voor zijn cannabis-gebruik, zo laat hij weten aan Duitse krant Bild. Echter blijkt de hoofdstad een stuk liberaler. Het is onwaarschijnlijk dat Tobias met zijn doktersrecept nog onder de boete uit zal komen.