Hennep zeep: onbezorgd badderen voor een zuivere en gezonde huid

Hennep zeep: onbezorgd badderen voor een zuivere en gezonde huid

Ken je dat? Je hebt net gedoucht en je heerlijk gewassen met je favoriete douchegel en toch voelt je huid daarna weer droog en trekkerig aan.

Wat doe je? Je pakt je fles favoriete bodylotion en je begint te smeren. Nadien voelt je huid soepel en zacht aan (net zoals de reclame belooft) en je bent tevreden.

Toch is het de douchegel en de bodylotion die zo funest zijn voor je huid. Je huid maakt vet aan, de zogenaamde talg, om je huid soepel en gezond te houden en de zeep die jij gebruikt spoelt dit vet weg.

Het beste zou je je helemaal niet met zeep wassen. Maar om je lichaamsgeur weg te krijgen is een beetje zeep met een lekker luchtje zo af en toe best lekker.

Doucheroutine

Tegenwoordig doucht de mensen bijna dagelijks. En dagelijks gebruiken al die mensen liters douchegel. Niet alleen spoelt dit het vet van je huid weg, het bevat ook vaak middelen die je normaal niet op je huid zou smeren.

Wat dacht je van het microplastic dat in veel producten zit. Gelukkig zijn er steeds meer producenten van cosmetische producten die het microplastic verbannen uit hun producten. Het is niet alleen slecht voor het milieu, maar het microplastic dringt door de huid het lichaam binnen. Op lange termijn weten we niet wat de gevolgen zijn van al dat plastic in je lijf.

Minder douchen is gezonder

Minder douchen is veel gezonder. Een douche is heerlijk. Dat zullen wij niet ontkennen en regelmatig jezelf reinigen is echt geen overbodige luxe. Het draagt bij aan de hygiëne en bacteriën en ziektekiemen hebben minder vat op je.

Of je dat nu echt bereikt door ieder dag te douchen is nog maar de vraag.

Wanneer je 2 keer per week onder de douche stapt ben je al goed bezig. Uiteraard, na inspanning zul je meer douchen. Bijvoorbeeld na het sporten of na lichamelijke arbeid.

Zeep alternatief

Wil je toch iedere dag blijven douchen, dan kun je overwegen om een ander reinigingsproduct te gebruiken. Hennep zeep is bijvoorbeeld zo’n alternatief. Het is gemaakt van hennepzaadolie en bevat een hoge concentratie aan natuurlijk glycerol. Glycerol is een stof die van nature in het menselijk lichaam voorkomt. De combinatie van hennepzaadolie en glycerol zorgen voor een heerlijk verzachtende en reinigende werking op de huid.

Beter voor jou en beter voor het milieu.

Hennep huidproducten

Er zijn verschillende soorten huidproducten die gemaakt zijn van hennepzaadolie. Van hennepolie is bekend dat het anti-verouderende eigenschappen bezit. Daardoor kun je die eerste tekenen van ouderdom op natuurlijk wijze tegengaan.

Hennephuidproducten zijn ook ideaal voor de gevoelige huid, zoals eczeem, door zonverbrande huid en acne.

De hennepolie wordt verwerkt in body olie, huidbalsem, bodybutter, maar ook in badolie en douchegel.

Laat jezelf verrassen door de verschillende producten waar hennepolie aan ten grondslag ligt.  Lees ook over koffie die hennep bevat op onze website.