legaliteit

Hof van Twente verzoekt legale cannabisteelt

Hof_van_Twente_verzoekt_cannabisteelt

De gemeenteraad van het Hof van Twente verzoekt het kabinet om patiënten hun eigen cannabis te laten kweken. Volgens de raadsleden kan de gemeente op dit moment geen zelfstandige beslissing maken.

De gemeenteraad van het Hof van Twente erkent dat cannabis een belangrijk medicijn is voor bepaalde patiënten. Daarbij geeft de raad aan dat verzekeraars te weinig doen om zulke patiënten van pijnbestrijdingsmiddelen te voorzien.

Er was eventjes sprake of het Hof van Twente een soortgelijk beleid zou aannemen als de gemeente Tilburg, waar wietkwekers geen problemen krijgen met politie en justitie als ze zich als ze zich aan bepaalde voorwaarden houden. Maar volgens de gemeenteraadsleden van het Hof van Twente kunnen zulke toezeggingen niet gemaakt worden. De politie kan nog altijd besluiten hennepkwekerijen te ontmantelen.

‘Trieste zaak’

Zo betoogt van de Fred Rijkens PvdA-fractie dat cannabisteelt hoe dan ook verboden blijft volgens de wet. Hij noemt de wetgeving ‘een trieste zaak’, maar zegt dat de landelijke politiek dat probleem moet oplossen. De gemeenteraad wil geen verwarring veroorzaken bij burgers of cannabisteelt nu wel of niet is toegestaan.

Daarom heeft de gemeenteraad besloten een brief te versturen naar het kabinet en de leden van de Tweede Kamer. In die brief roept de gemeente op om een einde te maken aan het tweeslachtige cannabisbeleid.

Wet Gesloten Coffeeshopketen

Afgelopen dinsdag heeft de Tweede Kamer gedebatteerd over de initiatiefwet Gesloten Coffeeshopketen. Op dinsdag 21 februari gaat de Kamer stemmen over de initiatiefwet. Op dit moment ziet het ernaar uit dat een meerderheid voor de initiatiefwet gaat stemmen. Daarna moet nog een meerderheid in de Eerste Kamer behaald worden.

Bekijk hier het debat in de gemeenteraad van het Hof van Twente:

DELEN
Test biografie. vertel wat over jezelf
View Website
Gerelateerde Artikelen:
legale hennepteelt
‘Legale hennep staan wij niet toe’
verenigde_staten_toleranter_cannabis
Verenigde Staten steeds toleranter tegenover cannabis
cbd-medicijn-engeland
Engeland gaat stap verder in erkennen CBD als medicijn
3 Comments
 • Ferdy Bossy
  20 februari 2017 at 11:21

  Het is onbegrijpelijk dat de farmaceutische industrie wereldwijd de gezondheidszorg kan manipuleren. Op de universiteit wordt er te weinig aandacht besteedt aan geschiedenis. Knoflook, zuiveringszout (deze sinds de vorige eeuw) en cannabis die vaak veel beter is dan die door de farmacie uitgedacht wordt.Waarschijnlijk ook de oorzaak van eerder genoemde industrie. Er worden ook medicijnen van de markt gehaald o.a. Superol wat goedkoop was en vele malen beter als de dure troep die voorgeschreven wordt door de tandarts. Niet het gezonde verstand wint maar geld waar de globale regering echt mee om te kopen is. De https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Eed_van_Hippocrates welke elke arts aan moet voldoen wordt vergeten op het moment dat deze plaats neemt in het parlement. Hof van Twente geeft het juiste voorbeeld.

 • Marcel Peña
  20 februari 2017 at 10:40

  Ik wil jullie e-mails niet meer ontvangen!
  Met vriendelijke groet,

  Marcel Peña

  • Marijn
   20 februari 2017 at 14:00

   U kunt zich onderaan de mail uitschrijven door op de link te klikken.

Comments are closed.