Jonge Democraten beoordelen coffeeshops op kwaliteit

De jongerenafdeling van de politieke partij D’66, De Jonge Democraten, gaat coffeeshops in Nederland testen op kwaliteit. De jongeren vinden dat coffeeshops niet transparant presteren.

Volgens de voorzitter van de Jonge Democraten, Wouter van Erkel, zijn coffeeshops letterlijk en figuurlijk gehuld in nevelen. Het is voor consumenten moeilijk om op te zoeken hoe veilig of rolstoelvriendelijk een coffeeshop is, en of het personeel wel voldoende kennis over de producten heeft. De Jonge Democraten willen daarom coffeeshops in verschillende steden in Nederland beoordelen. Uiteindelijk wordt per stad een winnende coffeeshop uitgeroepen.

De testactie van de Jonge Democraten komt niet op een onverwacht moment. D’66 heeft namelijk onlangs een initiatiefwetsvoorstel voor regulering van hennepteelt ingediend  bij de Tweede Kamer. Met de testactie van coffeeshops willen de jongeren duidelijk maken dat de Tweede Kamer haar verantwoordelijkheid moet nemen en kwaliteitscontroles voor de kweek en verkoop van cannabis in moet richten.