Nieuws

Microsoft werkt samen met cannabis industrie

Microsoft cannabis

Softwaregigant Microsoft gaat computerprogramma’s van KIND Financial promoten. Dat bedrijf helpt verkopers van legale cannabisproducten hun financiën bij te houden.

Kind Financial is een bedrijf dat zich bezighoudt met het produceren van software voor de verkoop van hennepzaden. Het bedrijf maakt het onder meer mogelijk om inventarisatie en transacties van de zaden bij te houden, terwijl het actuele wetten naleeft. De handel verloopt dus compleet legaal. De samenwerking is een mijlpaal, aangezien Microsoft het eerste grote bedrijf is dat zich met de opkomende hennepindustrie durft te verbinden.

Tegen illegale handel
De software die Microsoft samen met Kind Financial gaat ontwikkelen, is vooral bedoelt om illegale handel te weren. Dankzij de software kunnen Amerikaanse overheidsdiensten in staten waar de softdrug gelegaliseerd is straks de teelt en groei van cannabis bijhouden. Microsoft wilt de software promoten op conferenties voor overheidsmedewerkers, maar ook op evenementen die gericht zijn op cannabis.

Microsoft doorbreekt taboe
De meeste grote tech-bedrijven zijn nog te voorzichtig om een dergelijke samenwerking aan te gaan, terwijl hier wel grote behoefte aan is. Volgens Matthew Karnes, oprichter van marijuana data bedrijf Green Wave Advisors, durven de grote bedrijven ‘nog niet uit de kast te komen’. Hij zegt dat mengen met de cannabis industrie grote risico’s kan hebben voor het imago van een bedrijf. Een andere investeerder vergelijkt het investeren in marijuana met investeren in porno: er zit een hoop geld in, maar er heerst ook een groot taboe. Er is echter een grote behoefte aan data tracking binnen de industrie, voor zowel logistieke doeleinden als het verzorgen van planten, als inspelen op de opkomende potentie binnen de markt. Het gebruik van marijuana is inmiddels in vijf staten legaal, voor zowel recreatieve als medicinale doeleinden. Microsoft is gevestigd in de staat Washington, waar het gebruik legaal is.

DELEN
Gerelateerde Artikelen:
Wetgeving rondom wiet in 16 landen
coffeeshops_niet_meer_maandenlang_gesloten
Beschoten coffeeshops niet meer maandenlang gesloten
Kweken_cannabis_legaal_australie
Het kweken van medicinale cannabis is voortaan legaal in Australië

Comments are closed.