Testen met wiet op muizen zeer succesvol

Een test door Duitse onderzoekers heeft uitgewezen dat wiet een positief effect heeft op het brein van oudere muizen. De vergeetachtigheid zou afnemen na inname van THC. De volgende stap is logischerwijs testen op mensen.

De studie werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Medicine. De studie wijst uit dat een kleine dosis THC op dagelijkse basis een hoop ouderdomsverschijnselen tegengaat. Het cognitieve verval wordt hierdoor vertraagd en in sommige gevallen zelfs ongedaan gemaakt.

Ouderen beter met cannabis dan jongeren

Voor het onderzoek kregen muizen van 2 maanden, 1 jaar en anderhalf jaar oud dagelijks een microdosering THC toegediend. Hierna werd het geheugen van de beestjes op verschillende manieren getest, door middel van bijvoorbeeld een doolhof. Zonder de inname van THC presteerde de jonge muizen het best en de oude muizen het slechtst. Wanneer de dieren wel THC toegediend kregen, was het andersom. Sterker nog: oude muizen die onder de invloed waren van THC scoorden beter dan jonge muizen die geen drugs in hun lijf hadden. Weken na de inspuiting van THC was het positieve effect nog merkbaar bij de oude muizen.

Muizenbrein lijkt op menselijk brein

De reden dat THC voor verbetering zorgt in het brein van de muizen, is te danken aan het feit dat het een bepaald biochemisch pad in het brein stimuleert. Dit zogeheten endocannabinoïde systeem wordt met ouderdom minder actief, en is zowel aanwezig bij muizen als bij mensen. Het is dus niet ondenkbaar dat oudere mensen ook baat hebben bij het gebruik van THC. Later dit jaar wil het team uit Duitsland een soortgelijk experiment afnemen bij mensen.

Er zijn al veel studies gedaan naar het effect van cannabisgebruik op volwassenen, maar onderzoek naar het effect op het brein van bejaarde gebruikers zijn zeldzaam. Wordt het dagelijkse likeurtje binnenkort vervangen door een jointje? Wordt vervolgd.

Betrouwbare webshop beschikbaar

Er zijn online veel aanbieders van CBD-producten te vinden. De betrouwbaarheid van deze aanbieders is soms onderwerp van gesprek. Wij werken samen met een zeer betrouwbare partij die zonder verzendkosten (GRATIS binnen Nederland) CBD producten op de dag van bestelling verzendt.