Nieuws

THC aangetroffen in kraanwater in Colorado

Drinkwater kraan

Het kraanwater in een klein dorp in Colorado is verontreinigd met THC. Bewoners van het dorp Hugo wordt aangeraden om het kraanwater niet te drinken of te gebruiken voor koken, aldus Denver Post.

THC is de psychoactieve stof in marijuana. Na het testen van tien monsters van het kraanwater op THC kwamen er zes positief uit de test. Uit nader onderzoek bleek 1 waterbron besmet te zijn. Hoewel deze vrijwel direct verzegeld en beveiligd is, wordt omwonenden alsnog geadviseerd om nog op z’n minst 48 uur te wachten met het gebruiken van het kraanwater. Inmiddels zijn er meer dan 2500 flessen water uitgedeeld.

THC mengt niet met water: de twee reageren op elkaar als water en olie. Dit zorgt voor veel argwaan. Een medewerker van een marihuana-test laboratorium in Denver kan zich bijvoorbeeld niet voorstellen dat THC zich in een opgeloste vorm in water kan bevinden en daarmee een gezondheidsrisico kan vormen. De lokale politie begrijpt de argwaan, maar laat wel weten dat ze de resultaten van de tests serieus nemen. Hoe de psychoactieve stof in het water terecht is gekomen is nog onbekend.

Vooralsnog is er niemand ziek geworden van het kraanwater. Er staan meer tests gepland om te bepalen of het wel echt om THC gaat en in welke hoeveelheid. De THC in drinkwater kan volgens het Colorado Department of Health & Environment leiden tot “verminderde coördinatie, toegenomen angst, en zelfs psychotische symptomen zoals hallucinaties en paranoia”. Het effect is per persoon afhankelijk van de inname. Het besmette water mag wel gebruikt worden om te douchen, tanden te poetsen, handen te wassen en de was mee te doen.

De THC is ontdekt door een bedrijf in de regio wat werknemers testte op THC. De resultaten bleken tegenstrijdig, waarna het bedrijf het kraanwater begon te testen. Gelijk daarna trok het bedrijf aan de bel en lichtte de autoriteiten in.

DELEN
Gerelateerde Artikelen:
Inzamelingsactie in België voor boete CBD Olie Producent
Innovatieve cannabis
Innovatie op de cannabismarkt is ver te zoeken
De Gezonde Wereld
De Gezonde Wereld – Leef zo gezond mogelijk

Comments are closed.