Nieuws

Verzekeraars vergoeden misschien alsnog medicinale cannabis

verzekeraars_vergoeden_medische_cannabis

Misschien gaan verzekeraars toch weer medicinale cannabis vanuit het basispakket vergoeden. Minister Edith Schippers heeft het Zorginstituut gevraagd met een nieuw advies te komen.

Naar aanleiding van een uitzending van Een Vandaag wil de minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), Edith Schippers, kijken of er nieuwe informatie is met betrekking tot medische cannabis. In december jongstleden werd duidelijk dat de minister had geadviseerd cannabis niet vanuit het basispakket te vergoeden.

Dat advies stuit op tegenstrijdigheden met verstrekking van medische cannabis in Duitsland. Bij onze oosterburen wordt medische cannabis voor een breder scala aan chronische ziekten voorgeschreven. Omdat er maar weinig medicinale cannabis in Duitsland wordt gekweekt, exporteert Nederland 700 kilo wiet naar Duitsland.

Daarvoor moest een uitzondering gemaakt worden, omdat Nederlandse regels stellen dat er maximaal 100 kilo wiet per jaar naar een ander land geëxporteerd mag worden. Maar het is natuurlijk vreemd als aan de ene kant wordt beweerd dat cannabis nauwelijks medicinale effecten heeft, maar er tegelijkertijd enorme hoeveelheden wiet voor medicinale doeleinden worden geëxporteerd.

DELEN
Test biografie. vertel wat over jezelf
View Website
Gerelateerde Artikelen:
coffeeshops_niet_meer_maandenlang_gesloten
Beschoten coffeeshops niet meer maandenlang gesloten
Kweken_cannabis_legaal_australie
Het kweken van medicinale cannabis is voortaan legaal in Australië
Politie_steekt_stokje_hennep_Henk_Susebeek
Politie steekt stokje voor legale hennep
4 Comments
 • Anoniem
  16 februari 2017 at 21:31

  bij deze wil ikeven laten weten dat ik geen email meer wens te krijgen van cbdolie

  • Marijn
   17 februari 2017 at 17:04

   Hi, U kunt zich uitschrijven door onderaan de email op de uitschrijf link te klikken.

 • H3
  14 februari 2017 at 20:01

  2 weken geleden begonnen met deze olie was een beetje sceptisch omdat ik fibromyalgie heb en niemand mij kon helpen. Na een weekje begon de pijn en stijfheid af te nemen. Het gaat niet over maar merk wel dat ik er baat bij heb.

 • Henny Kok
  14 februari 2017 at 14:47

  Ik gebruik nu al 6 maanden CBD olie en ik voel me steeds beter. ook mijn reguliere medicijnen waar ik een overgevoeligheid tegen heb gekregen hen ik niet meer nodig. De neurologische pijnen die ik van reuma heb, heb ik nu onder controle. dus was ik zeer verbaast dat ik eind van het jaar niet meer vergoeding krijg. ik kan er nu niet buiten omdat anders de pijn niet te dragen is. Hopelijk krijgen we weer groen licht van de minister en kan ik tenminste weer verder zonder pijn. ze mogen mij ook wel eens vragen hoe het is, maar ik vraag me af bij wie ze de inlichtingen halen of het helpt. niet bij mij dus.

Comments are closed.